Wat te doen met de Intertoys cadeaubon?

Een van Nederlands grootste speelgoedketen, Intertoys, vraagt uitstel van betaling aan voor de Nederlandse activiteiten. Alle 400 winkels blijven voorlopig nog gewoon open. Door de aanhoudende zware marktomstandigheden is en “stevige herstructurering” hard nodig.

Intertoys is zowel bij jong als oud een bekende winkel die eigenlijk ook gewoon in het straatbeeld hoort. Het grootste nadeel wat Intertoys tegenwoordig heeft is dat consumenten in de winkel via hun mobiele telefoon prijzen kunnen gaan vergelijken. Zo kunnen ze op dat moment bepalen of ze het artikel in de winkel aanschaffen of via een online winkel.

Dat consumenten producten in de winkel willen proberen en vasthouden en vervolgens online aanschaffen geldt niet alleen bij Intertoys, maar dat is het geval bij het merendeel van alle fysieke winkels. Waarschijnlijk heeft u ook weleens in de winkel op uw telefoon gekeken of het product ergens anders misschien wel goedkoper aangeboden werd. Uiteindelijk is dat uiteraard uw goed recht, maar voor Intertoys is dit een van de redenen waardoor ze nu in de financiële problemen zijn gekomen.

Een bijkomend nadeel voor Intertoys is dat kinderen tegenwoordig veelal op hun mobiele telefoon of Ipad spelletjes spelen. Deze spelletjes worden dan via de App Store of Google Play Store aangeschaft. Het geld wat daaraan uitgegeven wordt, wordt niet aan speelgoed in de winkels besteed.
Op het moment van schrijven is het nog onduidelijk hoe de toekomst van Intertoys er precies uit komt te zien. Het kan zijn dat winkels moeten gaan sluiten, maar hoeveel er dat kunnen worden is nu nog niet bekend. Dit is voornamelijk afhankelijk van een eventuele overnamepartij.

Intertoys cadeaubon inleveren

Heeft u op dit moment nog een cadeaubon van de Intertoys thuisliggen, dan is het een goed moment om deze zo snel mogelijk in te leveren bij de dichtstbijzijnde Intertoys winkel. Het zou jammer zijn als de aangeschafte cadeaubon blijft liggen in uw lade en straks niet meer geldig is. Houdt er overigens rekening mee dat er ook Intertoys winkels zullen zijn die de cadeaubon misschien niet aan zullen nemen omdat ze niet zeker weten of ze de cadeaubon wel kunnen innen bij het hoofdkantoor.

Intertoys cadeaubon verkopen

Heeft u nog een Intertoys cadeaubon liggen, maar heeft u nog geen idee of u deze nog wilt gaan besteden? Dan is het misschien een goed idee om de cadeaubon te verkopen voor geld. Via onze partner Wissel.nl kunt u de cadeaubon te koop aanbieden. Wissel.nl biedt u dan een bedrag wat ze voor de cadeaubon willen betalen. Op deze manier kunt u uw cadeaubon nog op een goede manier gebruiken.

Daarnaast biedt Wissel.nl ook een uitgebreid aanbod van ingekochte cadeaubonnen. Mocht u nog op zoek zijn naar cadeaubonnen die een hogere waarde vertegenwoordigen dan de prijs die u ervoor moet betalen, dan kunt u even hun aanbod bekijken. Let er wel op dat de bonnen een beperkte geldigheidsduur hebben.

Update

Indien u nu nog een Intertoys cadeaubon thuis heeft liggen heeft u, simpel gezegd, pech. Vanaf maandag 25 februari is de cadeaubon namelijk niets meer waard geworden.