Minimale geldigheidsduur cadeaubon verhoogd

Was voorheen de geldigheid van cadeaubonnen/cadeaukaarten minimaal 1 jaar, de Tweede Kamer heeft nu ingestemd met het voorstel van het CDA om de minimale geldigheid te verhogen naar 2 jaar. Het wordt nu wettelijk vastgelegd en u zult dus meer tijd krijgen om uw cadeaubonnen in te wisselen.

Een woordvoerder van de Consumentenbond zegt: “Het gaat er even om dat iedere cadeaubon nu minstens twee jaar geldig moet zijn. Cadeaubonnen van de Stichting Keurmerk Cadeaukaarten zijn minimaal drie jaar geldig, maar daar zijn maar zeven cadeaukaarten bij aangesloten. En er bestaan honderden bonnen.”

Overigens zijn er veel cadeaubonnen die al langer geldig zijn dan 1 jaar, maar dat er nog steeds veel onduidelijkheid heerst blijkt wel uit gegevens van de Consumentenbond. Er zijn nog steeds veel mensen die een cadeaubon in de la laten liggen en deze te laat weer tegenkomen. Er is niets vervelenders om bij de kassa erachter te komen dat uw cadeaubon niet meer geldig is. Voelt u zich aangesproken? Niet nodig, het gaat om miljoenen euro’s per jaar aan verlopen cadeaubonnen.

Meer informatie over de geldigheid van cadeaubonnen leest u in onze blog “Wat is de houdbaarheid van een cadeaubon?