Cadeaubon activeren

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat u een cadeaubon direct kunt gebruiken zodra u deze ontvangen heeft. In een aantal gevallen dient u, voor gebruik, de cadeaubon/cadeaukaart te activeren op de website van de desbetreffende cadeaubon. Dit voorkomt een vervelende situatie als u denkt af te kunnen rekenen bij de kassa.

Ik heb een cadeaubon ontvangen, moet ik deze activeren?

Leuk, u heeft een cadeaubon ontvangen maar u weet niet of u cadeaubon moet activeren of dat deze direct te gebruiken is. Als een cadeaubon of cadeaukaart geactiveerd moet worden wordt dat bij de aankoop van de bon vermeld. Meestal moet u een e-mailadres opgeven waar een activatiecode naar toe kan worden gestuurd. Het kan ook makkelijk zijn om het e-mailadres op te geven van de ontvanger van de kaart. Let wel op dat u rekening moet houden dat in zo’n geval de mail eerder de ontvanger bereikt dan dat u de bon kunt geven. Het zou daarom verstandig zijn om de activatiecode naar uw eigen e-mailadres te laten sturen en deze na het geefmoment naar de ontvanger te sturen.

Om het u wat makkelijker te maken hebben we alvast een overzicht gemaakt met cadeaubonnen die geactiveert moeten worden voor het gebruik hiervan.

VVV-cadeaukaart activeren

Heeft u een VVV-cadeaukaart in de winkel gekocht, dan hoeft u de kaart niet te activeren. Heeft u een VVV cadeaukaart online gekocht en bedraagt de waarde van de bon meer dan €60,-? Dan wordt de cadeaukaart geblokkeerd verzonden. Het e-mailadres waarmee de bestelling is gedaan krijgt een mail waarin staat hoe de kaart geactiveerd moet worden.

De activatielink waarmee u de cadeaukaart kunt activeren is twee maanden geldig. Zorg er dus voor dat u uw order op tijd activeert.

VVV-cadeaukaart activeren

Podium cadeaukaart activeren

Uit veiligheidsoverwegingen moet een Podium cadeaukaart die online is besteld en per post is verzonden, eerst worden geactiveerd. Heeft u de cadeaukaart niet online, maar in een winkel of bij een podium aangeschaft, dan is activeren niet nodig. De kaart is in die gevallen al actief. Aan te raden is wel om je cadeaukaart nog wel gratis te registeren tegen diefstal en verlies.

Op de activatiepagina van Podium cadeaukaart pagina kunt u de kaart activeren. Op deze pagina kunt u de cadeaukaart activeren. De activatiecode die op deze pagina gevraagd wordt is in een e-mail aan jou of aan de gever van de kaart verzonden. Tijdens het bestellen van de kaart heeft de persoon, waar u deze kaart van heeft gekregen, opgegeven naar welk e-mailadres de code gemaild moest worden.

Podium cadeaukaart activeren

HEMA-cadeaukaart activeren

Op Cadeaubon.net hebben we meerdere HEMA-cadeaukaarten voor verschillende aangelegenheden. Ook de HEMA-cadeaukaarten die online worden aangeschaft zullen nog geactiveerd moeten worden.

HEMA-cadeaukaart activeren