Bax Music

Bax Music is, vooral onder DJ’s, in heel Nederland en België een begrip. Het populaire merk Pioneer stuurt bijvoorbeeld maar al te graag zijn DJ-apparatuur naar Bax. Dit komt met name door de succesvolle webshop van Bax.

Bedrijfsprofiel Bax Music

Geschiedenis van Bax Music

Jochanan Bax is tien jaar oud als hij bezig is met het maken van zijn eerste discolamp. Voor iemand die dan op de basisschool zit een behoorlijke uitdaging. Het resultaat is een ‘lichtorgeltje’, vier knipperende lampen in verschillende kleuren. Muziek is zijn passie, dus knutselen aan andere dingen dan iets wat met muziek te maken heeft was geen optie.

Het is inmiddels zes jaar later als Jochanan en zijn vijf jaar jongere broer Nathanael zich hebben gestort op het DJ-vak. Het is dan al vrij snel duidelijk dat feestjes meteen een stuk gezelliger worden als de BAX-broers hun set geïnstalleerd hebben. Maar toch hebben de broers niet het gevoel dat dit alles is wat ze willen. Ze willen meer, want hun mooie apparatuur staat te verstoffen wanneer ze geen optreden hebben. Dat vinden ze zonde, want hoe meer gebruikers, hoe meer vreugd. Daarna kan iedereen de DJ-apparatuur, PA-speakers en verlichting van de gebroeders Bax huren. En de huurkosten waren voor iedereen betaalbaar.

De eerste huurder

De broers zien het licht als in 1998 hun eerste huurder naar buiten loopt. Ze willen meer dan alleen het verhuren van apparatuur, ze willen het gaan verkopen. Maar bij geen enkele leverancier krijgen ze een voet aan de grond. Dit komt vooral doordat leverancier geen vertrouwen hebben in de beide broers. Ze zien ze als twee studenten die in hun leven nog nooit iets verkocht hebben. Om die reden en omdat beide broers het geloof hebben dat ze zich kunnen onderscheiden van de massa. Daarom kiezen ze in 2005 voor het internet. Gelukkig vinden ze snel een leverancier die snapt dat beide broers precies snappen wat de klant zoekt. De leverancier had wel een voorwaarde: de producten moesten echt verkocht worden en niet verhuren. Het duo richt daarom een webshop en een winkeltje op. Een opslagplaats maakt het verder compleet. Toen is Bax Music ontstaan (toen nog Bax-shop).

Muziekwinkel

Het bedrijf is  daarna snel gegroeid naar 80 medewerkers. Vooral onder DJ’s in Nederland en België is Bax een begrip. Onder andere het populaire Pioneer stuurt zijn DJ-apparatuur maar al te graag naar de succesvolle webshop. Bax Music heeft altijd hoge eisen gesteld aan hun eigen diensten en producten waardoor zij altijd kwaliteit kunnen leveren. Maar de ambitie om telkens beter te worden bleef bestaan en daarom zijn ze in 2013 de grens overgegaan. Naar Frankrijk, Duitsland en de UK. Uiteraard was er spanning of het concept wel aan zou slaan in het buitenland, maar met meer dan 400 werknemers en een ijzersterk service-pakket draait het bedrijf op volle toeren en bestellen muzikanten van over de gehele wereld hun apparatuur bij Bax Music.

Bax Music winkels

Goes is de plaats waar de oorsprong ligt. De eerste stenen winkel is vanaf het begin eind 2012 een doorslaand succes in Zeeland en omstreken. In Antwerpen nemen ze in 2014 het Belgische ‘Muziek & Visie Metropool’ over en deze tweede ‘stenen’ winkel is een iets compactere versie van de Nederlandse winkel in Goes. In 2016 wordt een winkel geopend in Rotterdam en enkele maanden na de opening van die winkel opent de winkel in Amsterdam haar deuren. Prima locaties voor mensen die Goes net iets te ver rijden vinden. In Goes staat het hoofdmagazijn en daar vanuit kan elk product binnen een dag in Antwerpen, Rotterdam of Amsterdam zijn.

Bax Music cadeaubon

Wat natuurlijk ideaal is, is dat Bax Music cadeaubonnen verkoopt. Ideaal omdat je als gever van een cadeaubon altijd een goed cadeau hebt. Zo kan de ontvanger de cadeaubon gebruiken om iets op de webshop van Bax Music aan te schaffen. Zo is het cadeau altijd geslaagd.

  • Cadeaubonnen zijn alleen tegen producten inwisselbaar, niet tegen geld.
  • Een cadeaubon is eenmalig te gebruiken. Besteed je de bon niet volledig, dan houd je dus geen tegoed over.
  • Een cadeaubon is alleen geldig in de webshop waar je hem gekocht hebt. Een bon van bijvoorbeeld Bax-shop.nl is dus alleen in onze .NL-webshop te besteden (of in een van onze vestigingen).

Er zijn vier verschillende Bax Music cadeaubonnen verkrijgbaar, namelijk:

Bax Music cadeaubon inwisselen

Als je een cadeaubon van Bax Music hebt ontvangen kun je deze gebruiken als betaalmiddel in de webshop en winkels van Bax Music. Op de cadeaubon staat een code die tijdens het bestelproces ingevoerd kan worden. De waarde van de cadeaubon wordt dan van het totaalbedrag afgetrokken.

 

Bax Music Cadeaubon €10,-

Verkrijgbaar voor € 10,-

Bax Music Cadeaubon €25,-

Verkrijgbaar voor € 25,-

Bax Music Cadeaubon €50,-

Verkrijgbaar voor € 50,-

Bax Music Cadeaubon €100,-

Verkrijgbaar voor € 100,-