Coolblue.nl

Coolblue is ooit begonnen als vriendenclub en dat is het na al die jaren nog steeds. Uiteraard wel een vriendenclub van professionals met een obsessieve focus op klanttevredenheid. Het bedrijf blijft elk jaar groeien en neemt steeds meer mensen aan. Coolblue heeft vier kernwaarden: eigenzinnig, vrienden, flexibel en gewoon, doen.

Pieter Zwart (algemeen directeur), Paul de Jong en Bart Kuijpers hebben het bedrijf opgericht. Op dit moment zijn ze actief in Nederland en België en hebben ze onlangs een Engelse versie van de website gelanceerd om nog meer mensen van dienst te kunnen zijn. Het bedrijf is ooit begonnen met webshops als MP3man.nl, PDAshop.nl en Laptopshop.nl. Inmiddels zijn al deze aparte webshops ondergebracht in één grote webshop.

Eigenaren

Tot 2016 waren alle aandelen in handen van de drie oprichters. Sinds 31 maart 2016 nam HAL Investments een belang van 20% in het bedrijf. Op 6 juli 2017 werd dit belang verhoogd naar 30,1% nadat ze aandelen van twee van de drie oprichters gekocht hebben.

Naamkeuze

De keuze voor de naam is wel een leuk verhaal. De oprichters hebben voor de naam Coolblue gekozen omdat het dit het tegenovergestelde is van Hot-Orange. Hot-Orange was een online warenhuis dat veel van de bedrijfsvoering uitbesteedde aan derden. Ze werden volledig gefinancierd door een externe partij en de klantenservice functioneerde niet goed. Omdat ze het tegenovergestelde voor ogen hadden, kozen ze ook voor de tegenovergestelde naam, wat resulteerde in de naam Coolblue. Hot-Orange is overigens in 2001 failliet verklaard.

Coolblue jaaroverzicht 2017

Coolblue cadeaubon kopen

Een Coolblue cadeaubon is voor iedereen eigenlijk wel een geschikt cadeau. Het assortiment van Coolblue is zo ontzettend uitgebreid dat de ontvanger eigenlijk altijd wel iets kan vinden in hun webshop. Het is in de meeste gevallen moeilijk om een geschikt cadeau te vinden en op deze manier is het altijd geslaagd. De Coolblue Cadeaubon is verkrijgbaar in vier verschillende waarden:

Geldigheid van de Coolblue cadeaubon

De cadeaubon het de afmetingen van een visitekaartje en is 1 jaar geldig na de factuurdatum. Daarnaast moet het bedrag in 1 keer besteed worden.

Coolblue Cadeaubon

Verkrijgbaar vanaf € 10,- t/m € 100,-