Wehkamp.nl

Een van de meest verrassende online warenhuizen van Nederland is ongetwijfeld Wehkamp. Met 2,7 miljoen vaste klanten, 500.000+ bezoekers per dag en meer dan 10 miljoen pakketten per jaar zijn ze een van de grotere webshops van Nederland. Het online warenhuis trekt steeds meer vrouwen aan. Dit is zichtbaar in het online aanbod op de website.

Geschiedenis van Wehkamp

De oprichter van Wehkamp is Herman Wehkamp. Herman had in 1952 de leiding over een aantal winkeltjes van zijn ouders in het noordoosten van Nederland. De winkels die hij leidde liepen goed en waren bekend in de hele regio. Maar Herman had de ambititie om een groter bereik te bewerkstelligen. Hij las artikelen over postorderbedrijven in Amerika. Naar aanleiding van die artikelen kreeg hij het idee om hetzelfde te doen in Nederland. Ondanks dat weinig mensen vertrouwen zijn idee hadden, is hij het toch gaan proberen. Van zijn moeder kreeg hij één kans. Hij leende geld van zijn moeder en met dat geld kocht hij een stapel matrassen en voor duizend gulden investeerde hij in advertentiekosten. Gelukkig voor hem werd het een enorm succes.

In 1955 bundelde hij alle advertenties in een catalogus. Dat sloeg aan en dat was het begin van de iconische Wehkamp-catalogus.

Wehkamp ging in 1995 als een van de eerste bedrijven in Nederland voor een deel online. In 2010 ging het bedrijf volledig online. Uiteindelijk heeft Wehkamp zich doorontwikkeld en is vandaag de dag Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. In Zwolle staat het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld.


Hoofdkantoor van Wehkamp in Zwolle

Het assortiment van Wehkamp

Wehkamp heeft een uitgebreid assortiment met ruim 400.000 producten van ongeveer 2.000 verschillende merken. Ze hebben zich een beetje toegespitst op vrouwen. Dit is zichtbaar in het aanbod wat ze hebben. Wehkamp biedt voornamelijk producten aan in de categorieën mode, wonen, beauty en baby/kind. Op zich is dit een slimme strategie om zo andere grote concurrenten te ontlopen. Het online warenhuis verkoopt grote internationale merken, maar ook lokale, kleine en exlusieve merken. Daarnaast produceren ze veel collecties onder private label.

Wehkamp cadeaubon verzilveren

  • Op de cadeaubon staat een code van 16 cijfers en letters.
  • Deze code vul je in in de kassa op wehkamp.nl. (Je kunt ook meerdere cadeaubonnen verzilveren in één bestelling.)
  • Het tegoed op je cadeaubon wordt direct verrekend met je bestelling.
  • Je tegoed kun je in één keer of in delen besteden.
  • Mocht het saldo van je cadeaubon onvoldoende zijn om je gehele aankoop te betalen, dan kun je het resterende bedrag bijbetalen.

Voorwaarden Wehkamp cadeaubon

  • De wehkamp.nl cadeaubon is twee jaar geldig vanaf de dag van aankoop.
  • De wehkamp.nl cadeaubon is niet inwisselbaar voor geld.

Wehkamp cadeaubon saldochecker

Wilt u weten wat het saldo is op uw cadeaubon? Check hier uw saldo.

Wehkamp artikelen retourneren

Wehkamp doet niet moeilijk over retourneren. Bevalt een artikel toch niet zo goed als je had verwacht? Retourneren gratis, ook als je je retour thuis laat ophalen. Je hebt 30 dagen om je artikel(en) te retourneren. Heb je gekozen voor Achteraf betalen? Dan geldt de 30 dagen bedenktijd als je binnen 14 dagen hebt betaald.

Meer informatie over retourneren bij Wehkamp vindt u hier.

Contactgegevens Wehkamp

Meeuwenlaan 2
8011 BZ Zwolle
038 – 845 45 45 (08:00-00:00 uur, 7 dagen per week)

KvK-nummer: 27109571
BTW-nummer: NL007414961B01

Wehkamp cadeaukaart

Verkrijgbaar vanaf € 10,- t/m € 100,-