Wissel.nl

Eigenlijk is het een hele logische zet om bedrijf te starten die ongebruikte en ongewenste cadeaubonnen van consumenten inkoopt. Wissel.nl is sinds 2016 hiermee gestart en is een regelrecht succes. Sommige mensen hebben liever geld dan een cadeaubon of houden gewoon van korting.

Na een aantal jaar bezig te zijn valt op dat zowel kopers als verkopers het prettig vinden om met Wissel.nl zaken te doen i.p.v. met particuliere verkopers. Dit zal voornamelijk komen doordat ze een betrouwbare partner zijn en hebben mensen in het verleden toch slechte ervaringen met particuliere verkopers gehad. Daarom is dit concept zo succesvol.

Terugkerende klanten

Wissel.nl heeft veel veel terugkerende klanten. Meer dan 55% van de klanten heeft meer dan twee keer binnen drie maanden een cadeaubon gekocht en 22% heeft binnen zes maanden meerdere keren cadeaubonnen verkocht.

Klantbeleving van Wissel.nl

Wissel.nl hecht veel waarde aan klantbeleving. Ze volgen aanvragen snel op en de uitbetaling verloopt altijd zeer makkelijk en snel. Bij het aanbieden van uw bon zullen ze een eerlijke prijs bieden. Uiteraard ligt het bod die u krijgt onder de waarde van de bon zelf aangezien de bon ook weer verkocht moet worden en ze ook gewoon geld moeten verdienen met hun dienst.

Hoe werkt Wissel.nl?

U kunt via het inwissel formulier op hun website de cadeaubon kiezen die u wilt verkopen en als u ook uw e-mailadres invult wordt een vrijblijvend bod direct getoond. Het vrijblijvende bod wordt ook nog per mail gestuurd. Indien het bedrag boven de €500,- uitkomt wordt uw aanvraag handmatig behandeld. Het bod wordt dan niet direct getoond, maar alleen per mail toegestuurd. Daarnaast wordt niet voor elke cadeaubon automatisch direct een automatisch bod getoond. Dat is afhankelijk van het merk cadeaubon. Maar het bod volgt later per mail.

Bol.com tegoed

U krijgt bij de verkoop van uw cadeaubon een keuze voorgelegd. Of u kunt ervoor kiezen om contact geld te ontvangen of u kunt voor Bol.com tegoed kiezen. Indien u kiest voor Bol.com tegoed zal het bod altijd hoger liggen dan het bod voor cash geld.

Cadeaubon inwisselen

Heeft u een digitale cadeaubon/code dan kunt u heel makkelijk uw bon digitaal aanleveren middels het inwissel formulier. Heeft u een cadeaubon/cadeaukaart die geschikt is voor online gebruik dan kan deze in de meeste gevallen digitaal aangeboden worden, papieren cadeaubonnen in alle gevallen niet.

Zodra u het juiste merk kiest zal er een mogelijkheid verschijnen om een foto te uploaden, indien je bon digitaal ingeleverd kan worden. U kunt dan een foto nemen van de cadeaubon met een opgekraste code. Belangrijk is dan ook om de bonnummers en veiligheidscode over te nemen in het daarvoor bedoelde veld. Indien u geen mogelijkheid heeft gekregen om een foto te uploaden dan hebben ze uw bon fysiek nodig. In de e-mail die naar u gestuurd is staat het adres waar u de bon heen kunt sturen. Denk er wel aan om op de achterzijde van de envelop het referentienummer te schrijven die je in een mail ontvangt. Dit draagt bij aan een snelle en soepele verwerking en des te sneller heeft u uw geld op uw rekening staan.

Persoonlijk inwisselen

Heeft u de voorkeur om uw cadeaubon persoonlijk af te geven dan is dit ook gewoon mogelijk. U kunt op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.30 uur langskomen op Het Spoort 2 in Houten. Gelieve wel eerst een afspraak maken zodat ze weten dat u langskomt en tijd kunnen vrijmaken voor u. Het afgesproken bedrag wordt direct overgemaakt naar uw bankrekening. Als de betaling voor 15.00 uur gedaan wordt, staat het bedrag dezelfde dag nog op uw rekening, anders wordt het de volgende dag.

Cadeaubonnen kopen met korting

In de webshop van Wissel.nl kunt u een afwisselend assortiment vinden met 2e hands cadeaubonnen. Deze kunt u met korting kopen. Dat kan behoorlijk lucratief zijn als u bijvoorbeeld de bon al snel wilt gaan gebruiken. Heeft u interesse in een cadeaubon die online gebruikt kan gaan worden dan krijgt u deze direct per mail toegestuurd. Wilt u een fysieke cadeaubon met korting kopen dan wordt deze gratis per post verzonden. Indien u voor 16.00 uur besteld heeft u de bon de volgende dag in huis.

Betaalmogelijkheden

Wissel.nl accepteert alleen betalingen via iDeal. De reden daarvoor is dat andere betaalmogelijkheden een stuk duurder zijn voor ze. Die hogere kosten willen ze liever niet zodat ze de korting in de webshop zo hoog mogelijk kunnen houden. Een extra voordeel van Wissel.nl is dat de garantie geven op je aankoop. Mocht er onverhoopt iets misgaan dan lossen zij het op voor u. Een extra prettig gevoel dus!