Veelgestelde vragen

Wat is een cadeaubon?

Een cadeaubon is in principe niets anders dan een waardebon die de ontvanger naar eigen keuze kan besteden. Een cadeaubon vertegenwoordigt de waarde die op de cadeaubon staat. Een cadeaubon heeft dus dezelfde functie als papiergeld, maar een cadeaubon is natuurlijk leuker om cadeau te geven. Lees meer…


Hoe lang is een cadeaubon geldig?

Er is vrij veel onduidelijkheid hoe lang cadeaubonnen nou eigenlijk geldig zijn. Er is namelijk nogal wat verschil per bon. Hier leggen wij uit wat de regels nou eigenlijk zijn voor wat betreft geldigheid.


Hoe bestel ik een cadeaubon?

U koopt een cadeaubon niet direct op Cadeaubon.net, maar bij één van onze betrouwbare partners. Wij tonen alleen een overzicht van alle cadeaubonnen en giftcards en zoeken voor u de beste en meest betrouwbare partner waar u deze kunt bestellen. Wij tonen in ons overzicht dan ook alleen cadeaubonnen en giftcards van partners die wij zorgvuldig uitgekozen hebben. Uiteindelijk zijn zowel wij als u gebaat bij een tevreden koop. Tevreden klanten zijn voor ons het allerbelangrijkste.

Het koopproces begint als u een geschikte cadeaubon vindt op onze website. Op de productpagina kunt u tot aanschaf van een cadeaubon overgaan zodra u op de groene bestelknop klikt. U wordt dan doorverwezen naar de partner die de cadeaubon verkoopt. Het bestelproces vervolgt zich op de pagina van onze partner.


Kan ik een cadeaubon ook personaliseren?

In veel gevallen is dit niet mogelijk. Toch zijn er een aantal partners die de mogelijkheid geven om cadeaubonnen te personaliseren. Wij hebben voor u een speciale pagina met cadeaubonnen gecreëerd die u naar eigen wens kunt personaliseren. Wij blijven altijd op zoek gaan naar meer cadeaubonnen, dus houdt u de pagina in de gaten als u fan bent van gepersonaliseerde cadeaubonnen of giftcards.


Kan ik een cadeaubon overal inleveren?

Nee, dat is afhankelijk van welke cadeaubon u gekocht heeft. U kunt op de pagina van de verkopende partner zien bij welke winkels uw cadeaubon te besteden is.


Ik wil mijn cadeaubon verkopen, kan dat?

Ja, dat is mogelijk. Stel, je hebt een cadeaubon gekregen, maar je had liever geld gehad. Retourneren is dan vaak niet mogelijk omdat je de cadeaubon niet zelf besteld hebt. Het is ook niet altijd netjes om aan de gever van de bon te vragen of ze jouw cadeau ‘even’ om willen ruilen voor geld. Lees meer…


Kan ik een cadeaubon ook retourneren?

In het algemeen geldt voor cadeaubonnen een wettelijk zichttermijn van 14 dagen. Toch zijn de regels voor het retourneren van cadeaubonnen vaak moeilijk te begrijpen. Voor meer informatie over wanneer u een cadeaubon kunt retourneren vindt u hier.


Ik heb een cadeaubon ontvangen, waar kan ik deze inleveren?

Als u wilt weten welke winkels/bedrijven er allemaal aangesloten zijn bij uw cadeaubon kunt u meer informatie hierover vinden op de website van de desbetreffende cadeaubon/giftcard.


Zit er per aanbieder van cadeaubonnen nog verschil qua geldigheid?

De geldigheid van cadeaubon zorgt voor veel onduidelijk. Wat zijn nu eigenlijk de wettige eisen omtrent de geldigheid van cadeaubonnen. Wij hebben voor u geprobeerd om voor u het zo duidelijk mogelijk te maken op onze pagina over de geldigheid van cadeaubonnen. In principe geldt dit voor alle cadeaubonnen en


Ik wil een cadeaubon bestellen, maar er gaat iets niet goed. Wat moet ik doen?

Indien er onduidelijkheden zijn over het bestelproces op onze website kunt u ons per mail bereiken op info@cadeaubon.net of via ons contactformulier. Wij zullen z.s.m. uw bericht beantwoorden.


Ik heb een klacht over mijn ontvangen cadeaubon, bij wie moet ik zijn?

Indien u een klacht heeft over uw cadeaubon kunt u contact opnemen met de verkoper van de cadeaubon.


In welke waarden zijn cadeaubonnen verkrijgbaar?

In welke waarden de cadeaubon te koop is vindt u zowel op de overzichtspagina als op de productpagina van de cadeaubon.